Dieta
Broskvový šerbet
4 porce
příprava: 10 min. + 2hod. mrazení
tepelná úprava: 0 min.
SUROVINY
3 velké vyzrálé broskve
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce medu
1 lžička broskvového likéru nebo broskvové pálenky
broskvové lístky na ozdobu
- broskve překrojíme po obvodu až k pecce, půlky oddělíme a odstraníme pecky. Půlky broskví dáme do mísy, přelijeme vroucí vodou a necháme 15 min. stát. Potom broskve vyjmeme z vody, oloupeme, nakrájíme na kousky a obalíme v citronové šťávě. Rozložíme je na plech na pečení přikryjeme potravinářskou folií a uložíme na 2 hod. do mrazničky.
- zmrazené broskve rozmixujeme. Setřeme hmotu přichycenou na stěnách nádoby a znovu promixujeme.
- do hmoty přidáme med a likér a znovu mixujeme, dokud se vše důkladně nepromíchá. Hmota by měla být dost tuhá. Upravíme ji do misek, ozdobíme lístky broskví a ihned podáváme, nebo ji dáme do vhodné nádoby a důkladně zmrazíme.
Výživová hodnota | |
Energie |
57 kcal |
Bílkoviny |
1 g |
Sacharidy |
13 g |
Cukry |
13 g |
Tuky |
0 g |
Nasycené tuky |
0 g |
Horké třešně s kakaovým krémem
4 porce
příprava: 15 min.
tepelná úprava: 25 min.
SUROVINY
4 lžíce vody
¼ lžičky cukru moučky
1 proužek kůry z dobře omytého citronu (lze použít i vanilkový lusk nebo vanilk. extrakt)
450 g vypeckovaných vyzrálých tmavých třešní
1 lžíce kakaa
špetka soli
4 lžíce smetany ke šlehání (nenahrazujte nízkotuč. smetanou-srazila by se)
4 lžíce třešňového likéru nebo třešňové pálenky
- gril předehřejeme na střední teplotu. Vodu, cukr a citronovu kůru dáme do rendlíku a přivedeme za stálého míchání na mírném ohni k varu. Přidáme třešně a zahříváme je za stálého míchání asi minutu, potom rendlík odstavíme. Naběračkou s otvory přeneseme třešně do zapékací misky, šťávu v rendlíku odložíme.
- kakao dáme do misky a smícháme se špetkou soli. Za stálého šlehání přiléváme plynulým proudem smetanu. Ze šťávy vyjmeme citronovou kůru a potom do ní vmícháme smetanovou směs. Rendlík vrátíme na oheň, vzniklý krém přivedeme za stálého míchání k varu a zvolna vaříme 10-15 min., až se jeho objem zmenší zhruba o polovinu.
- rendlík odstavíme a vmícháme třešňový likér. Kakaový krém nalijeme na třešně. Pečeme 2 min. pod rozehřátým grilem, rozdělíme do misek a podáváme.
Výživová hodnota | |
Energie |
280 kcal |
Bílkoviny |
2 g |
Sacharidy |
31 g |
Cukry |
31 g |
Tuky |
15 g |
Nasycené tuky |
9 g |
Banánové suflé
4 porce
příprava: 10 min.
tepelná úprava: 8 min.
SUROVINY
kukuřičný olej na vytření misek
2 vyzrálé banány
2 lžíce limetové šťávy (nebo šťáva z citronu)
1 lžíce kokosového likéru (např. Malibu) (lze použít rum nebo pomeranč. šťávu)
4 žloutky
¼ hrnku velmi jemného cukru krupice
4 bílky
cukr moučka na posypání
- troubu předehřejeme na 230 °C. Zapékací misky o objemu 300-400 ml vytřeme mírně olejem.Banány oloupeme, nakrájíme na kousky dlouhé asi 2,5 cm a rozmixujeme s limetovou šťávou a kokosovým likérem na hladkou kaši. Přidáme žloutky a lžičku cukru a znovu krátce rozmixujeme. Hmotu pak přeneseme do mísy.
- z bílků ušleháme pevný sníh. Když se z něho vytahují měkké kopečky, vešleháme do něj po lžících zbývající cukr. Hmota musí být tuhá a lesklá. Do směsi s banány opatrně zamícháme nejprve lžíci sněhu, aby změkla, a potom do ní jemně zapracujeme všechen sníh z bílků.
- hmotu naneseme do zapékacích misek a na okraji urovnáme lžičkou. Misky postavíme na plech, dáme do předehřáté trouby a pečeme 8 min. dozlatova. Hmota zvětší svůj objem a utvoří kopeček přesahující okraje misky. Suflé poprášíme moučkovým cukrem a ihned podáváme.
Výživová hodnota | |
Energie |
194 kcal |
Bílkoviny |
7 g |
Sacharidy |
27 g |
Cukry |
26 g |
Tuky |
7 g |
Nasycené tuky |
2 g |
Citrusový medový koláč
8 porcí
příprava: 20 min.
tepelná úprava: 35 min.
SUROVINY
slunečnicový olej na vytření formy
¼ hrnku nízkotučného margarínu
4 lžíce medu
nastrouhaná kůra z 1 citronu
šťáva z jednoho citronu
2/3 hrnku nízkotučného mléka
1 hrnek hladké mouky
1 ½ lžičky kypřícího prášku
½ lžičky mletého nového koření
½ hrnku semoliny (krupice z tvrdé pšenice)
2 bílky
2 lžičky seznamu
- troubu předehřejeme na 200 °C. Formu na koláč o průměru 23 cm vytřeme olejem a na dno položíme papír na pečení. Margarín a 3 lžíce medu dáme do rendlíku a zahříváme na velmi mírném ohni, dokud se nerozehřejí. Rendlík odstavíme. Lžíci citronové šťávy odložíme a zbytek vmícháme do medové směsi zároveň s citronovou kůrou a mlékem.
- mouku prosejeme do misky, přidáme kypřicí prášek a nové koření a vmícháme do směsi v rendlíku. Vmícháme semolinu. Z bílků ušleháme nepříliš tuhý sníh a opatrně ho zapracujeme do směsi v rendlíku. Těsto upravíme do koláčové formy a posypeme sezamem.
- koláč pečeme v předehřáté troubě 30 min. dozlatova. Zbývající med a citronovou šťávu smícháme a nalijeme na koláč. Před podáváním necháme koláč vychladnout ve formě.
Výživová hodnota | |
Energie |
158 kcal |
Bílkoviny |
4 g |
Sacharidy |
30 g |
Cukry |
11 g |
Tuky |
3 g |
Nasycené tuky |
1 g |
Masové kuličky s rajčatovou omáčkou
4 porce
příprava: 15 min.
tepelná úprava: 15-20 min.
SUROVINY
2/3 hrnku prolisovaných rajčat
2 lžičky nastrouhaného křenu
1 nadrobno nakrájená cibule
2 nakrájené stroužky česneku
2 krajíčky chleba bez kůrek
500 g mletého hovězího masa (raději si nechte maso umlít před očima nebo kupte řízek a umelte doma sami)
1 nakrájená uvařená malá červená řepa (vaří se poměrně dlouho než změkne v osolené vodě)
špetka mleté papriky
2 lžičky nakrájeného tymiánu
1 vejce
sůl a pepř
snítky tymiánu na ozdobu
- troubu předehřejeme na 230 °C. Prolisovaná rajčata a nastrouhaný křen smícháme v misce, přikryjeme a odložíme.
- cibuli, česnek a 2 lžičky vody zahříváme v rendlíku na mírném ohni 5 min., potom oheň zesílíme, směs přivedeme k varu a vaříme, dokud se všechna tekutina neodpaří. Rendlík odstavíme.
- chléb rozdrobíme do misky a přelijeme vodou tak, aby byl ponořený. Necháme jej 5 min. máčet, pak z něj vymačkáme nadbytečnou vodu a dáme ho do mísy společně s mletým hovězím, směsí cibule a česneku, červenou řepou, paprikou, tymiánem a vejcem. Podle chuti osolíme a opepříme a důkladně promícháme.
- z masové hmoty vytvoříme 24 kuliček. Kuličky navlékneme po třech na grilovaní jehly a položíme na plech na pečení. Pečeme v předehřáté troubě 10 min. dozlatova. Kuličky rozdělíme na talíře, obložíme snítkami tymiánu a podáváme s rajčatovou omáčkou.
Výživová hodnota | |
Energie |
243 kcal |
Bílkoviny |
30 g |
Sacharidy |
14 g |
Cukry |
5 g |
Tuky |
8 g |
Nasycené tuky |
3 g |
Hovězí na pivu
4 porce
příprava: 15 min.
tepelná úprava: 2 h – 2 h 30 min.
SUROVINY
několik snítek petrželky
1 lžíce kukuřičného oleje
500 g libového zadního hovězího masa,nakrájeného na kostky o hraně 2,5 cm
1 nakrájená cibule (můžete přidat i na kolečka nakrájenou mrkev a 2 řapíky celeru)
200 g hnědých rozpůlených žampionů
4 lžičky hnědého cukru
1 ½ hrnku hovězího vývaru
1 ¼ hrnku černého piva
sůl a pepř
- petrželku nadrobno nakrájíme. Na hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme maso a za častého míchání ho opékáme 10 min.. Když rovnoměrně zhnědne, přeneseme ho do velkého kastrolu.
- na pánev dáme cibuli a opékáme ji za občasného zamíchání na mírném ohni 3 min.. přidáme žampiony a cukr a opékáme je za občasného zamíchání 10 min.. Potom je přeneseme do kastrolu k masu.
- do kastrolu přilijeme hovězí vývar a pivo, přidáme nakrájenou petrželku a podle chuti sůl a pepř. Přivedeme k varu, kastrol přikryjeme pokličkou a pokrm zvolna vaříme na velmi mírném ohni 1 ½ - 2 hod. Maso musí být křehké. Hotový pokrm rozdělíme do misek a podáváme horký.
Výživová hodnota | |
Energie |
224 kcal |
Bílkoviny |
27 g |
Sacharidy |
6 g |
Cukry |
5 g |
Tuky |
9 g |
Nasycené tuky |
3 g |
Kuřecí řízky s bramborovou kaší
4 porce
příprava: 20 min.
tepelná úprava: 25 min.
SUROVINY
550 g brambor nakrájených na kousky
1 stroužek česneku
1 lžička šafránu
5 hrnků zeleninového vývaru
4 kuřecí prsní řízky
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce nakrájeného tymiánu
1 lžíce nakrájeného koriandru
1 lžíce drcených koriandrových semen
1/3 hrnku horkého odtučněného mléka
sůl a pepř
snítky tymiánu na ozdobu
- brambory, česnek a šafrán dáme do hrnce, přilijeme vývar a přivedeme k varu. Hrnec přikryjeme pokličkou a brambory zvolna vaříme 20 min. doměkka
- kuřecí řízky potřeme po obou stranách polovinou olivového oleje a citronovou šťávou. Posypeme tymiánem, koriandrem a drceným koriandrem. Rozehřejeme grilovaní pánev a řízky na ní opékáme na středním ohni 5 min. na každé straně . Také je možné kuřecí řízky opékat pod předehřátým grilem 5 min. na každé straně.
- brambory s česnekem a šafránem scedíme a vrátíme do hrnce. Přidáme zbývající olivový olej a mléko, podle chuti osolíme a opepříme a vymícháme dohladka. Kaši rozdělíme na talíře, navrch dáme kuřecí řízek, ozdobíme snítkami tymiánu a podáváme.
Výživová hodnota | |
Energie |
310 kcal |
Bílkoviny |
31 g |
Sacharidy |
25 g |
Cukry |
2 g |
Tuky |
10 g |
Nasycené tuky |
2 g |
Kuřecí řízky s koriandrem
4 porce
příprava: 15 min.
tepelná úprava: 15 min.
SUROVINY
1 svazek koriandru (vyzkoušejte obměnu s estragonem)
1 lžíce kukuřičného oleje
4 kuřecí prsní řízky ( asi po 120 g)
1 lžička kukuřičného škrobu
1 lžíce vody
80 g nízkotučného bílého jogurtu
2 lžíce nízkotučné smetany
¾ hrnku kuřecího vývaru
2 lžíce limetové šťávy
2 nakrájené stroužky česneku
1 nadrobno nakrájená šalotka
1 rajče oloupané, nakrájené
sůl a pepř
- několik snítek koriandru odložíme na ozdobu, ostatní nakrájíme nahrubo. Na pánvi se silným dnem rozehřejeme kukuřičný olej a opékáme na něm na středně silném ohni kuřecí řízky 5 min. na každé straně dozlatova. Šťáva vytékající po zapíchnutí vidličky do masa musí být čirá. Hotové řízky vyjmeme z pánve a udržujeme teplé.(např. zabalte do alobalu aby nevychladly a nevyschly)
- Kukuřičný škrob rozmícháme ve vodě a smícháme s jogurtem a smetanou. Na pánev nalijeme kuřecí vývar a limetovou šťávu, přivedeme je k varu a přidáme česnek a šalotku. Oheň zmírníme a tekutinu zvolna vaříme zhruba minutu. Do jogurtové směsi vmícháme rajče a směs pak přidáme na pánev. Zamícháme, podle chuti osolíme a opepříme a za stálého míchání 1-2 min. zahříváme. Omáčka se však nesmí vařit. Vmícháme do ní nakrájený koriandr.
- kuřecí řízky upravíme na talíře, přelijeme omáčkou, ozdobíme snítkami koriandru a podáváme.
Výživová hodnota | |
Energie |
200 kcal |
Bílkoviny |
27 g |
Sacharidy |
6 g |
Cukry |
3 g |
Tuky |
8 g |
Nasycené tuky |
3 g |
Čočka s klobásou chorizo
(4 porce)
příprava: 5 min.
tepelná úprava: 1h
SUROVINY
60 g klobásy chorizo, nakrájené na velmi tenké plátky (tato španělská klobása obsahuje hodně tuku, proto jí přidáme jen pro chuť)
1 nadrobno nakrájená cibule
2 ½ hrnku kuřecího vývaru
1 ¾ hrnku vody
1 ½ hrnku čočky
1 mrkev, nakrájená na tenká kolečka
1 řapík celeru, nakrájený na tenké plátky
2 lžičky nadrobno nakrájené petrželky
sůl a pepř
- několik plátků klobásy odložíme na ozdobu, zbytek nakrájíme na tenké nudličky. Klobásu opékáme bez přidání tuku na mírném ohni za častého zamíchání 2-3 min. Přidáme cibuli a opékáme ji 5 min.
- směs dáme do hrnce se silným dnem. Přidáme čočku, kuřecí vývar a vodu a přivedeme k varu. Hrnec přikryjeme a čočku vaříme 30-40 min. doměkka.
- k čočce přidáme mrkev, celer a petrželku, podle chuti osolíme a opepříme, hrnec přikryjeme pokličkou a pokrm dusíme 8-10 min., dokud mrkev nezměkne. Rozdělíme ho do misek, ozdobíme kousky klobásy a ihned podáváme.
Výživová hodnota | |
Energie |
217 kcal |
Bílkoviny |
17 g |
Sacharidy |
30 g |
Cukry |
3 g |
Tuky |
4 g |
Nasycené tuky |
1 g |
Mexická vejce
(4 porce)
příprava: 10 min.
tepelná úprava: 50 min.
SUROVINY
1 lžička kukuřičného oleje
1 červená paprika a jedna žlutá paprika, zbavená semen a nakrájená na nudličky
1 nakrájený stroužek česneku
2 červené čili papričky zbavené semen(jsou pak méně ostré)
1 lžička mletého koriandru
1 lžička mletého římského kmínu
½ hrnku červeného vína
800 g nakrájených rajčat z konzervy
1 lžička hnědého cukru
sůl a pepř
4 vejce
2 lžíce nakrájeného koriandru na ozdobu
(pokud vynecháte čili papričky-zkuste zároveň s rajčaty přidat 2 hrnky nakrájených žampionů a 220 g nakládané kukuřice)
- na pánvi rozehřejeme kukuřičný olej. Přidáme papriky a česnek a opékáme je za občasného zamíchání na středně silném ohni 2 min. doměkka. Vmícháme čili papričky, koriandr a kmín a opékáme je asi minutu. do směsi nalijeme červené víno, přivedeme k varu, zmírníme oheň a směs dusíme 3 min.
- vmícháme rajčata i se šťávou a cukr a zvolna dusíme 20-25 min. do zhoustnutí. Podle chuti osolíme a opepříme.
- vařečkou nebo lžící uděláme do směsi na pánvi 4 důlky a do každého důlku rozklepneme vejce. Pánev přikryjeme pokličkou a vejce vaříme 10-15 min. Hotový pokrm posypeme koriandrem a podáváme přímo z pánve.
Výživová hodnota | |
Energie |
156 kcal |
Bílkoviny |
8 g |
Sacharidy |
7 g |
Cukry |
7 g |
Tuky |
8 g |
Nasycené tuky |
2 g |
Zeleninový vývar
2 litry vývaru
příprava: 10min.
tepelná úprava: 40min.
SUROVINY:
2 lžíce kukuřičného oleje
120 g nadrobno nakrájené cibule
120 g nadrobno nakrájeného pórku
120 g nadrobno nakrájené mrkve
4 nadrobno nakrájené řapíky celeru
90 g nadrobno nakrájeného fenyklu (nebo trošku sušeného)
90 g nadrobno nakrájených rajčat
2,25 l vody
(do mušelínového pytlíčku zavázat: 4 snítky petrželky,1 snítka tymiánu, 1 bobkový list …)
- rozehřejeme olej, přidáme cibuli a pórek a opékáme je na mírném ohni za občasného zamíchání 5 min. doměkka.
- přidáme zbývající zeleninu a přikrytou dusíme 10min.. Přelijeme vodou, vložíme pytlíček s bylinkami a mírně vaříme 20 min.
- vývar procedíme, vychladíme a dáme do chladničky. Zmrazený v porcích vydrží až 3měsíce.
Kuřecí vývar
2,5 l vývaru
příprava: 15min. + 30min. chlazení
tepelná úprava: 3h 30 min.
SUROVINY:
1,3 kg kuřecích křídel a krků
2 nakrájené cibule
4 l vody
2 nahrubo nakrájené mrkve
2 nahrubo nakrájené řapíky celeru
10 snítek čerstvé petrželky
4 snítky čerstvého tymiánu
2 bobkové listy
10 zrnek černého pepře
- kuřecí křídla a krky a cibule opékáme na mírném ohni, až se povrch masa uzavře.
- přilijeme vodu, seškrabeme případné připečené kousky ze dna a polévku přivedeme k varu. Pěnu na povrchu sbíráme. Přidáme zbývající suroviny, hrnec částečně přikryjeme a polévku zvolna vaříme 3 hodiny.
- vývar přecedíme, vychladíme a uložíme do chladničky. Ze studeného vývaru odstraníme tuk ztuhlý na povrchu. Vývar vydrží v mrazničce až 6 měsíců.
Hovězí vývar
1,7 l vývaru
příprava: 15 min. + 30 min. chlazení
tepelná úprava: 4hod.30 min.
SUROVINY:
1 kg hovězích morkových kostí
650 g hovězího masa na dušení
2,8 l vody
4 hřebíčky
2 rozpůlené cibule
2 nakrájené řapíky celeru
8 zrnek pepře
(do mušelínového pytlíčku zavázat: 4 snítky petrželky,1 snítka tymiánu, 1 bobkový list …)
- morkové kosti, maso a vodu přivedeme na mírném ohni k varu. Pěnu na povrchu sbíráme.
- do každé půlky cibule zatlačíme jeden hřebíček. Cibuli, celer, pepř a pytlíček koření přidáme do hrnce a hrnec částečně přikryjeme. Po 3 hod. vyjmeme maso a polévku vaříme ještě asi hodinu.
- vývar přecedíme, vychladíme a dáme do chladničky. Odstraníme vrstvu tuku na povrchu. V mrazničce vývar vydrží 6 měsíců.
Hrášková polévka
(4 porce)
příprava: 10min.
tepelná úprava: 15min.
SUROVINY:
2 lžíce másla
2 nadrobno nakrájené šalotky
1 hrnek vyloupaného hrášku
2 malé hlávky římského salátu,natrhané na kousky
1,25 l zeleninového vývaru (pokud se rozhodnete pro kuřecí vývar, polévka bude mít plnější chuť, mírně se však zvýší obsah tuku)
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
sůl a pepř
2-3 lžíce nízkotučné zakysané smetany (možno vynechat)
pažitka na ozdobu
- v rendlíku rozehřejeme máslo. Přidáme šalotku a opékáme ji na středně silném ohni za občasného zamíchání 5min. doměkka.
- přidáme hrášek,natrhaný římský salát, vývar, muškátový oříšek a podle chuti sůl a pepř. Polévku přivedeme k varu, zmírníme oheň a polévku vaříme 10-15min., až hrášek změkne.
- rendlík odstavíme, polévku necháme mírně vychladnout a rozmixujeme ji nahladko. Rendlík vypláchneme, vrátíme do něj rozmixovanou polévku a dáme na oheň. Polévku opatrně prohřejeme, rozdělíme do zahřátých polévkových mise, ozdobíme a zakysanou smetanou a pažitkou a podáváme.
Výživová hodnota | |
Energie |
148 kcal |
Bílkoviny |
8 g |
Sacharidy |
14 g |
Cukry |
4 g |
Tuky |
7 g |
Nasycené tuky |
4 g |
Čínská nudlová polévka
velmi málo tuku (4 porce)
příprava: 10 min.
tepelná úprava: 15 min.
SUROVINY
1,25 l zeleninového vývaru
2 lžíce světlé sojové omáčky
1 ½ lžičky celého šafránu
4 šalotky
2 cukety
2 velká rajčata
1 stroužek česneku
120 g rýžových nudlí
pepř(výraznější chuti docílíme kajenským pepřem)
nakrájená pažitka na ozdobu(můžete použít česnekovou pažitku)
- zeleninový vývar nalijeme do hrnce, přidáme sójovou omáčku a směs přivedeme na středně silném ohni k vatu.
- šafrán mírně utlučeme v keramickém hmoždíři a nasypeme do horkého vývaru se sójovou omáčkou.
- šalotky nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, cukety nakrájíme na tenké hranolky, rajčata oloupeme a nakrájíme nadrobno. Všechnu zeleninu a rýžové nudle dáme do vývaru a přivedeme k varu. Potom zmírníme oheň, hrnec přikryjeme pokličkou a polévku zvolna vaříme 5 min.
- polévku podle chuti opepříme, rozdělíme do misek, ozdobíme pažitkou a ihned podáváme.
Výživová hodnota | |
Energie |
135 kcal |
Bílkoviny |
3 g |
Sacharidy |
29 g |
Cukry |
3 g |
Tuky |
1 g |
Nasycené tuky |
0 g |
Mexická zelenina
(4 porce)
příprava: 10 min. + chlazení 25 min.
tepelná úprava: 8 min.
SUROVINY
2 lžičky slunečnicového oleje
1 červená paprika zbavená semen a nakrájená na kostičky
šťáva z 1 malého pomeranče
šťáva z 1 limetky
1-2 čerstvé červené čili papričky, zbavené semen a nakrájené nadrobno
200 g mrkve
1 okurka
½ ananasu(můžete vyzkoušet také plátky avokáda potřené limetovou šťávou aby nezhnědly a kousky papáji)
1 mango(musí být pevné, ne zcela dozrálé. Nejprve je oloupeme a potom nakrájíme ostrým nožem na plátky)
hrst čerstvé nakrájené máty
- na pánvi rozhřejeme olej a přidáme červenou papriku. Opékáme ji na středním ohni 2 min., podlijeme pomerančovou a limetkovou šťávou a 5 min. dusíme. Pánev odstavíme, papriku necháme mírně vychladnout a potom rozmixujeme. Omáčku dáme do misky, ochutíme čili papričkami, přikryjeme potrav. folií a uložíme do chladničky.
- mrkem oloupeme a nakrájíme na tenké šikmé plátky. Okurku oloupeme, překrojíme podélně na půlky a pomocí lžičky odstraníme semena. Dužninu nakrájíme na plátky.
- z ananasu odkrojíme vrcholek s listy. Zbytek překrojíme po délce na čtvrtky, vykrojíme z nich tuhou střední část, oloupeme, vyloupeme všechna očka a dužninu nakrájíme na plátky. Mango oloupeme a nakrájíme na plátky, pecku vyhodíme. Ovoce a zeleninu upravíme na mísu, přikryjeme potrav. folií a dáme na 15 min. do chladničky.
- vychlazené ovoce a zeleninu přelijeme paprikovou omáčkou, posypeme mátou a podáváme.
zajímavé, že ?
Výživová hodnota | |
Energie |
96 kcal |
Bílkoviny |
2 g |
Sacharidy |
19 g |
Cukry |
18 g |
Tuky |
2 g |
Nasycené tuky |
0 g |